OutoftheToolbox


Van businessidee naar start-up
 

Voor docenten

Op basis van het stappenplan hebben we een voorbeeld lesprogramma voor 10 EC uitgewerkt. Via Vanideenaarstartup.nl kun je dit lesprogramma aanvragen bij de uitgever. We denken graag mee bij de ontwikkeling van een ondernemend curriculum. Een co-creatie sessie is daarbij een optie. We bespreken graag de mogelijkheden. 

Ook verzorgen we gastcolleges. Zo hebben we bijvoorbeeld een gastcolleges verzorgd bij Hogeschool Inholland in Diemen en bij Hogeschool van Amsterdam. Beide scholen hebben ons boek reeds voorgeschreven bij verschillende opleidingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en we maken een afspraak voor een kop koffie.Docentenmiddag Van idee naar start-up

Op woensdag 24 januari 2018 organiseerden we samen met Vakmedianet een inspiratiemiddag rondom ons boek Van idee naar start-up. Tijdens deze middag maakten docenten die zich bezighouden met ondernemen, productontwikkeling, creativiteit, business modelling en innovatie kennis met het boek en de tools die gebruikt worden. Daarnaast deden ze ideeën op om het boek te integreren in het curriculum. Het was een geslaagde middag. 

'We vonden het een geslaagde middag! Supergoed georganiseerd! Leuk aftrap van SU Delta en Rebottled. Leuk dat studenten ook betrokken waren bij dit event. Evenals DERK! De auteurs stonden vol passie en enthousiasme en TROTS hun verhaal te doen. Mooi! Dat mag ook. Terecht trots!' (M. van Wijk, Projectleider Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap).

Illustrator van ons boek, Marieke van der Velden, maakte een visueel verslag van deze inspiratiemiddag, zie boven. De powerpointsslides van deze middag zijn beschikbaar. De sheets zijn op te vragen via docenten@vakmedianet.nl.