OutoftheToolbox

Van businessidee naar start-up
 

Nieuws - agenda


12 oktober 2018: Workshop Verduurzaam je businessmodel

Wil jij je bedrijf duurzamer maken of wil je starten als sociaal ondernemer? 
Kom dan naar de workshop Verduurzaam je businessmodel

Op 12 oktober as. organiseren we samen met Bart Bruggenwirth, oprichter van B-open en auteur van ‘Sterke merken, betere wereld’ de workshop 'Verduurzaam je businessmodel'. Tijdens deze middag doe je nieuwe inzichten en frisse ideeën op voor het ontwikkelen van een businessmodel met een positieve maatschappelijke impact. Tevens maak je kennis met beide boeken en de tools die daarin gebruikt worden.

Deze middag is bedoeld voor ondernemers en managers die met duurzaam ondernemen het verschil willen maken. Of je nu wilt starten als sociaal ondernemer, meervoudige waarde creatie wilt realiseren of als bestaande ondernemer duurzamer wilt worden, tijdens deze inspirerende middag leer je hoe je een duurzaam businessmodel (verder) ontwikkelt en hoe je je daarmee profileert in de markt.

Het programma biedt veel ruimte voor interactie en het onderling uitwisselen van kennis en ideeën. Het aantal deelnemers is daarom beperkt. Meld je dus snel aan!

Datum:                vrijdag 12 oktober 2018
Tijd:                     13.30 – 17.30 uur
Locatie:               Social Impact Factory, Utrecht
Investering:        € 95,- excl. BTW
Deelname:         Stuur een mail met je contact- en factuurgegevens naar info@outofthetoolbox.nl of bart@b-open.nl*.

 

Bekijk het programma:  Verduurzaam je businessmodel

 *Bij onvoldoende deelnemers behouden OutoftheToolbox en B-open zich het recht voor om de workshop te annuleren en het betaalde bedrag te retourneren. 


 

Op donderdag 14 juni 2018 vond het Grootste Kennisfestival van Nederland 2018 plaats in het Havenkwartier in Deventer. Hier stond het delen van kennis centraal, maar er was ook muziek, theater, lekker eten en drinken. Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar dat mocht een gezellige sfeer niet drukken. Tijdens dit festival verzorgden wij in een van de theaterwagens aan de hand van het door ons ontwikkelde stappenplan een presentatie om startende ondernemers te helpen om stap-voor-stap van een businessidee te komen tot een product of dienst waar de klant ook echt op zit te wachten. We lieten aan de hand van een live voorbeeld zien hoe je (en hoe niet!) je concept goed kunt onderzoeken.

 ‘Ik heb een prachtige dag gehad en jullie boek besteld. Ik hoop dat jullie mij hiermee het laatste zetje geven om dat eigen bedrijf te starten waar ik al zo lang naar uitkijk. Jullie boek is precies wat ik zocht en waarom ik nog steeds niet begonnen ben. Ik zag door de bomen het bos niet meer.’ (anonieme deelnemer) 


 

In de week van 4- 8 juni 2018 werd voor de zesde keer de Week van de Mobiliteit georganiseerd. In die week organiseerde de Provincie Noord-Holland masterclasses, workshops, individuele gesprekken en uitwisselingen om een impuls te geven aan arbeidsmobiliteit, loopbaanontwikkeling, regionale samenwerking en kennisdeling. Vijfentwintig organisaties deden mee. Wij verzorgden de workshop Vanuit je passie je idee verwezenlijken. De zaal was gevuld met een diversiteit aan  werknemers – van brandweerman en politie agent tot beleidsadviseur – die allen willen starten met ondernemen. Sommige deelnemers hadden al een zeer concreet idee, anderen waren er nog niet helemaal uit. Mooi om te zien was het enthousiasme en de gedrevenheid om te gaan ondernemen. Bij de meesten was de benodigde passie zeker aanwezig en hebben we die door de workshop extra kunnen aanwakkeren (en concreet gemaakt). 

Dank voor de inspirerende sessie. We vonden het erg leuk om jullie hier te ontvangen. De deelnemers waren enthousiast. We gaan kijken of we intern de workshop ook kunnen geven aan onze brandweermannen die willen starten met ondernemen.’ (Marianne Hokke, Loopbaanadviseur en projectleider 2e loopbaan Brandweer Amsterdam Amstelland)